Om oss

Affärsidén som startade en ny trend!

I årtionden hade myndigheterna i de nordiska länderna uppmuntrat användning av personreflexer för ökad säkerhet i trafiken. Folk visste att reflexer räddar liv, men ändå var intresset och användandet av dem lågt. Reflexerna då var ofta svåra och obekväma att bära på grund av för långa snören och vassa säkerhetsnålar. Två innovativa ingenjörer hittade en lösning och förändrade detta…

Popomax historia började 2002 då Ewa Romö och Kersti Kempe, två innovativa ingenjörer, strålade samman i en intressant diskussion om hur man kan skapa efterfrågan för innovativa, kreativa och användbara produkter. Från tanke till produktion och försäljning av den nya tidens reflex, Glimmis®, var steget inte långt och på kort tid revolutionerade Kersti och Ewa den svenska, och även den internationella, reflexmarknaden. De lyckades relansera en gammal och tråkig säkerhetsprodukt med trassligt snöre och osäker säkerhetsnål med de tuffa, söta, coola och säkra Glimmisreflexerna och bli marknadsledande.

I dag finns över 100 varianter av Glimmis®. Och det kommer ständigt nya motiv, former och färger. Glimmisreflexerna är smidiga att bära och även anpassade för olika personligheter och intressen. Det har blivit kul att bära reflex, inte bara säkert.

Glimmis ® reflexerna följs av en rad andra funktionella, designade produkter. Efterfrågan från den globala marknaden ökar och Popomax står nu inför en internationell expansion.

Vår ambition är att skapa innovativa och användarvänliga produkter, med fokus på funktionalitet och kvalitet. Vi hoppas att ni uppskattar våra produkter, så mycket som vi tycker om att skapa dem!

– Ewa Romö, Popomax

Om Popomax tidningsurklipp

Kvinnorna bakom Popomax

Kvinnorna bakom Popomax

Popomax ägs och drivs idag av Ewa Romö. Det var de båda ingenjörerna Ewa och Kersti som startade Popomax. Deras passion för att skapa snygga och funktionella nyttoprodukter av hög kvalitet som fick dem att ta steget från fasta jobb i stora företag till att bli egenföretagare i början av 2000-talet. Det har hänt mycket sedan den första Glimmisen togs fram år 2003. Innan dess var det svårt att hitta snygga och roliga reflexer. De tuffa, söta och coola Glimmisreflexerna har revolutionerat den svenska, och även den internationella, reflexmarknaden. Framgången ledde till utveckling av fler produktportföljer med kvalitet och design i fokus.

Popomax - Din kreativa partner

Välkommen att frossa bland former och färger och hitta prisvärda presenter eller något till dig själv!
Glimmis kortfodral Pippi Långstrump

Anpassningsbart

Vi anpassar vår produktportfölj för att passa din affärsidé. Kreativa samarbeten med välkända varumärken har framgångsrikt lett till nya konstruktioner som: Alfons, Pippi Långstrump, Emil, Mumin, Bolibompa och Mamma Mu.
Lille Kott Glimmis plånka

Specialutgåvor

Vi är också glada att producera specialutgåvor exklusivt designad för ditt företags behov. Ett exempel är Rosa Bandet. Ett annat är Skansens Lilla Kott som både reflex och plånka.

Svensk produktion

Vårt motto är att vara kreativ, öppen och observant för ditt företags behov, för att skapa ett framgångsrikt samarbete för leverans av högkvalitativa produkter. Vi formger själva och tillverkar i Sverige vilket medför att vi har en snabb, flexibel och tillförlitlig produktion av produkter med mycket hög kvalitet.

Vill du veta mer om Popomax och våra produkter?

Vi vänder oss både till återförsäljande butiker och företag samt till företag som önskar egna, företagsunika produkter. Ring eller maila oss så berättar vi gärna mer om oss och/eller våra produkter.